اگرچه بواسیر در کودکان و نوزادان شایع نیست، اما همچنان بسیاری از کودکانی که از نارسایی مزمن کبد و سایر بیماری های گوارشی در بدو تولد رنج می برند، می توانند دچار بیماری بواسیر شوند. یبوست نیز یکی از عوامل ایجاد هموروئید در نوزادان و کودکان نوپا است. خونریزی مقعدی شایع ترین علامت است. اکثر توده های بواسیری در نوزادان نیازی به درمان ندارند، اما اگر علت از یبوست و قسمت های دیگری از دستگاه گوارش باشد، پزشک با درمان یبوست، به درمان بواسیر در کودکان می پردازد.
بواسیر کودکان چیست؟
بواسیر یا هموروئید وریدهای متورم در رکتوم و مقعد هستند. آنها ممکن است در داخل مقعد باقی مانده یا از آن خارج شوند. این بیماری در بزرگسالان شایع هستند، اما گاهی اوقات در نوزادان و کودکان نوپا هم ممکن است ایجاد می شوند.
همچنین بخوانید: درمان بواسیر با لیزر *سریع و قطعی
آیا هموروئید در نوزادان با هموروئید در بزرگسالان متفاوت است؟
هموروئید در بزرگسالان بسیار بیشتر از هموروئید در نوزادان است. آنها همچنین تمایل به علل مختلف دارند. اما علائم این بیماری می تواند برای هر دو گروه سنی مشابه باشد.
علائمی که نشان می دهد نوزاد یا کودک نوپا ممکن است هموروئید داشته باشد عبارتند از:
- خونریزی مقعدی با اجابت مزاج ( مدفوع ) یا هنگام پاک کردن و تعویض پوشک.
- برجستگی های کوچک مایل به قرمز یا آبی در نزدیکی لبه مقعد.
کودکان نوپا و خردسالان نیز ممکن است احساس خارش یا سوزش در اطراف مقعد خود را توصیف کنند. گاهی اوقات هموروئید باعث درد رکتوم می شود.
همچنین بخوانید: بهترین دکتر بواسیر در ایران
علت هموروئید در نوزادان چیست؟
یبوست شایع ترین علت بواسیر در کودکان و نوزادان است. اگر کودک شما برای اجابت مزاج زور میزند، ممکن است فشار زیادی بر رگ های نزدیک رکتوم خود وارد کند. کودکان نوپا که برای مدت طولانی در توالت می نشینند و سعی می کنند اجابت مزاج داشته باشند نیز ممکن است دچار هموروئید شوند.
نوزادان ممکن است پس از انتقال از شیر مادر به غذاهای جامد دچار یبوست شوند. یبوست همچنین می تواند نتیجه کم آبی بدن (نداشتن مایعات کافی) باشد. یبوست در کودکان نوپا ممکن است به دلیل مصرف ناکافی فیبر و مایعات یا اضطراب در مورد اجابت مزاج و تمرین گلدان باشد.
یکی دیگر از علل هموروئید در نوزادان نارسایی مزمن کبدی است. هنگامی که کبد به درستی کار نمی کند، وریدهای حامل خون به کبد ممکن است خون را به وریدهای دیگر هدایت کنند. جریان خون اضافی فشار را در وریدهای نزدیک راست روده افزایش داده و منجر به هموروئید می شود.
والدین باید بدانند که یبوست در کودکان شایع است و می تواند باعث انواع مشکلات سلامتی از عفونت ادراری گرفته تا هموروئید شود. اکثر والدین از این که متوجه می شوند حتی کودکانی که اجابت مزاج منظم دارند، هم ممکن است یبوست داشته باشند، شگفت زده می شوند.
حتما ببینید: عکس واقعی بواسیر
علائم و نشانه های هموروئید در کودکان
موارد زیر شایع ترین علائم هموروئید در کودکان و نوزادان است. اگر چه هر کودکی ممکن است تجربه ی متفاوتی از این نشانه ها را داشته باشد، علائم به طور کلی شامل موارد زیر هستند:
- خون قرمز روشن روی مدفوع، دستمال توالت یا در کاسه توالت
- سوزش و درد در اطراف مقعد
- تورم یا توده سفت در اطراف رکتوم
- خارش.
علائم هموروئید ممکن است شبیه سایر شرایط یا مشکلات پزشکی باشد. همیشه برای تشخیص دقیق حتما با پزشک کودک خود این مشکل را در میان بگذارید.
عکس بواسیر در کودکان
از روشهای تشخیص بیماری هموروئید کودکان می توان به مشاهده عکس واقعی آن اشاره کرد. در حقیقت بواسیر در کودکان نیز مشابه هموروئید در بزرگسالان بوده که شکل آن به صورت زیر است:
بواسیر در نوزادان چگونه تشخیص داده می شود؟
والدین معمولاً ابتدا علائم بواسیر را در نوزادان مشاهده می کنند. سپس متخصص اطفال و گوارش معمولاً می تواند هموروئید خارجی را با معاینه فیزیکی تشخیص دهد.
در صورت مشکوک شدن به هموروئید داخلی، پزشک ممکن است نیاز به انجام معاینه دیجیتال رکتوم (DRE) داشته باشد. پزشک ممکن است یک انگشت دستکش و روغن کاری شده را کمی وارد مقعد او می کند تا هموروئید یا سایر ناهنجاری ها را بررسی کند.
My.clevelandclinic.org گزارش می دهد:
Your child might need a colonoscopy if they have rectal bleeding with no clear cause, such as hemorrhoids. During a colonoscopy, your child receives general anesthesia.
اگر کودک خونریزی مقعدی بدون علت مشخصی مانند هموروئید را تجربه کند، ممکن است نیاز به کولونوسکوپی داشته باشد. در طول کولونوسکوپی، کودک شما داروی بیهوشی دریافت خواهد کرد. ارائه دهنده آنها یک آندوسکوپ (لوله نازک و منعطف با یک دوربین فیلمبرداری در یک طرف) را در رکتوم آنها قرار می دهد. آنها رکتوم، روده بزرگ و روده کوچک خود را بررسی می کنند.
از آنجایی که هموروئید در نوزادان غیرمعمول است، پزشک کودک سعی می کند تعیین کند که آیا مسائل دیگری می تواند باعث علائم آنها شود یا خیر. بیماری های زیر اغلب با هموروئید در نوزادان اشتباه گرفته می شوند:
- شقاق مقعد: ترک یا پارگی در پوست مقعد میتواند منجر به خون یا درد در حین حرکات روده شود. شقاق زمانی ایجاد شده که نوزادان شروع به دفع مدفوع بزرگتر و سفت تر می کنند که باعث کش آمدن مقعد خواهد شد.
- زگیل مقعد: زگیل تناسلی معمولاً نتیجه ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) است. نوزادان می توانند از طریق تماس با فردی که به این ویروس مبتلا است، به زگیل مبتلا شوند.
- پولیپ رکتوم: رشد غیرطبیعی سلول ها در رکتوم معمولاً بی ضرر هستند. پولیپ ها می توانند صاف یا برجسته باشند. بسیار نادر است که پولیپ رکتوم در کودکان سرطانی باشد.
- تگ های پوستی (آکروکوردون): تگ های پوستی رشدهای کوچک و غیرسرطانی پوست هستند. آنها شبیه فلپ ها یا برآمدگی های کوچک می باشند.
حتما بخوانید: درمان هموروئید داخلی
درمان هموروئید یا بواسیر در کودکان
هموروئید در نوزادان معمولاً خود به خود از بین می رود. اگر بواسیر به دلیل یبوست باشد، پزشک ممکن است موارد زیر را توصیه کند:
- آموزش رفتار مناسب برای دستشویی: زمانی را که کودک نوپا پس از اجابت مزاج در توالت می گذراند، محدود کنید. این تنظیم می تواند فشار یا فشار ناخواسته روی مقعد را کاهش دهد.
- تغییرات رژیم غذایی: غذاهای غنی از فیبر بیشتری را در رژیم غذایی کودک خود بگنجانید. پوره های میوه و سبزیجات، آب میوه های کاملا طبیعی و غذاهای کودک با گندم یا جو می توانند به رفع یبوست و نرم شدن مدفوع کمک کنند.
- تنقیه یا ملینها: ممکن است پزشک شما ملینها (دارو برای رفع یبوست) یا تنقیه (تزریق مایع به رکتوم برای شل شدن مدفوع) را توصیه کند. این روشهای درمان برای کودکان نوپا بیشتر از نوزادان رایج است. هرگز بدون تایید پزشک به کودک تنقیه یا ملین ندهید.
- پمادهای پوستی: پمادهای پوستی بدون نسخه می توانند هموروئید را کوچک کرده و علائم را کاهش دهند. قبل از استفاده از این پمادها با ارائه دهنده کودک خود صحبت کنید.
در موارد نادر، پزشک کودک شما ممکن است برداشتن هموروئید شدید را با جراحی توصیه کند. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی این روش را هموروئیدکتومی می نامند.
مرسی خیلی خوب بود
سلامت باشید خوشحالیم واستون مفید بوده.
دکتر میشه سرپایی بواسیر پسرمو بیارم عمل کنید؟
سلام دوست عزیز بله لطفا برای تعیین نوبت با شماره ۰۲۱۸۸۸۷۱۰۷۸ تماس بگیرید.
سلام دختر من بواسیر داره چند سال ن خارش داشت ن بزرگ شده بود خودمم الان باردارم ۷ ماه بواسیر م خیلی بعد شده درد داره نمیتونم بشینم ویا راه برم جراحی میشه لطفا راهنمایم کنید