بواسیر وریدهای متورم اطراف مقعد شما هستند که می توانند اجابت مزاج را در دوران بارداری ناخوشایند و بسیار سخت کنند. بواسیر در زنان در دوران بارداری رایج است و معمولاً پس از زایمان برطرف می شوند. در این بین، می توانید تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی خود ایجاد کنید که به تسکین علائم بواسیر در زنان و بارداری کمک می کند.
این نشانه ها اغلب با ورم کردن مقعد خانم ها شروع شده و علائم دیگر به مرور نمایان می شوند که در ادامه به بررسی کامل علت، علائم، عکس و درمان خانگی و گیاهی بواسیر در بارداری در سایت پزشکی کلینیک اچ پی وی می پردازیم.
همچنین بخوانید: بواسیر چیست / هموروئید چیست
بواسیر یا هموروئید در زنان رگ های متورم روی مقعد یا نزدیک آن هستند. گاهی اوقات این سیاهرگ ها در داخل مقعد شما متورم شده (بواسیر داخلی). در موارد دیگر، آنها خارج از راست روده شما هستند که به آنها بواسیر خارجی می گوییم. اغلب برای زنان جای آنها نیست که اهمیت دارد، بلکه هموروئید بخش ناخوشایند و شایعی در بارداری بوده که دفع مدفوع را سخت می کند. خبر خوب این که مدیریت آنها معمولا با درمان های پزشکی و خانگی راحت است. معمولا بسیاری از این رگ های متورم بعد از تولد نوزاد خود به خود از بین می روند.
بواسیر در زنان زمانی ظاهر می شود که فشار روی ناحیه لگن و انتهای دستگاه گوارش (روده) افزایش یابد. این فشار می تواند به قدری سنگین بوده که حتی سیاهرگ های مقعد با کوچکترین ضربه متورم شوند. در دوران بارداری این فشار ناشی از موارد زیر است:
بواسیر در بارداری یک بیماری شایع برای مادران است. جنین در حال رشد به ناحیه لگن و روده های شما فشار وارد می کند. وزن اضافه شده ناشی از جنین وریدهای مقعد را تحت فشار قرار داده به طوری که آنها قادر به حرکت خون در سراسر بدن شما به راحتی معمول نیستند. در عوض، خون آهسته تر حرکت کرده و در داخل رگ های شما متورم می شود.
همچنین بخوانید: درمان قطعی بواسیر
احتمال ابتلای زنان به هموروئید در دوران بارداری بیشتر است، زیرا احتمال ابتلا به یبوست در بارداری نیز بیشتر است. تغییرات هورمونی در بدن زنان باردار روند هضم را کند کرده و در عملکرد دستگاه گوارش اختلال ایجاد می کند. وزن اضافی حاصل از مواد زائد گیر کرده در روده می تواند رگ های مقعد را فشرده کرده تا حرکت خون برای آنها سخت تر شود. زور زدن موقع دفع به رگ های بواسیری فشار بیشتری وارد می کند.
رابطه مقعدی در دوران بارداری به هیچ عنوان توصیه نمی شود. در دوران بارداری زنان به دلیل وزن زیاد ناشی از جنین بر روده های آنها دچار یبوست می شوند. در نتیجه عبور مدفوع سفت به دیواره های مقعد آسیب رسانده و سیاهرگ ها را حساس می کند. داشتن رابطه از پشت باعث شده تا این فشار و آسیب به مقعد چند برابر شود. همچنین به دلیل نزدیکی مقعد به واژن احتمال آسیب به جنین نیز وجود دارد.
بسیاری از زنان به دلیل داشتن وزن بالا و چاقی مفرط دچار بواسیر در بارداری می شوند. زیرا وزن بالا باعث شده به ستون فقرات، روده ها و مقعد فشار زیادی وارد شود. در نتیجه حرکت روده ها کندتر شده و اجابت مزاج دیر به دیر اتفاق می افتد. این عارضه یبوست و سفتی مدفوع را به وجود می آورد که دلیل اصلی هموروئید در زنان است.
بعد از زایمان طبیعی بسیاری از زنان دچار هموروئید می شوند. این علائم شامل درد، خارش رکتوم، خونریزی پس از اجابت مزاج، یا ناحیه متورم اطراف مقعد است. در این موارد می توانید از حمام سیتز برای خیس کردن خود در آب گرم استفاده کنید.
خانم ها ممکن است هموروئید را بدون هیچ علامتی تجربه کنند. اگر علائمی دارید، می تواند شامل موارد زیر باشد:
دیدن خون در مدفوع می تواند ترسناک باشد، اما خونریزی مقعدی ناشی از عدم درمان بواسیر داخلی معمولا بی خطر است. با این حال، در مورد هر نوع خونریزی که در صورت بارداری متوجه شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید.
همچنین بخوانید: درمان بواسیر با لیزر
می توانید از روی مشاهده تصاویر زیر به این عارضه در دوران بارداری پی ببرید:
مدارا کردن با توده بواسیر تا زمان تولد کودک بهترین روش نیست. هر کس باید نسبت به شرایط جسمانی خود به پزشک مراجعه کرده و درمان مناسب دریافت کند. بسیاری از روشهای درمان بواسیر در زنان شامل موارد زیر است:
اجابت مزاج منظم می تواند فشار روی بواسیر را کاهش دهد. زمان دفع زور نزنید تا فشار زیادی به رگ ها وارد نشود. با انجام چند روش ساده می توانید از یبوست خود پیشگیری کنید:
این را به خاطر داشته باشید که انتخاب روش های خانگی نباید به منظور فرار از هزینه جراحی یا درمان بواسیر با لیزر باشد! برخی از روشهای درمان خانگی بواسیر در بارداری را امتحان کنید تا هر گونه ناراحتی را از بین ببرید.
اگر یبوست باعث غیرقابل تحمل شدن بواسیر در بارداری شما شده است، پزشک ممکن است یک ملین، کرم هموروئید یا مکمل فیبر تجویز کند. همیشه قبل از مصرف داروهای بدون نسخه با ارائه دهنده خود مشورت کنید. پزشک همیشه بهترین دارو را نسبت به شرایط بیمار تجویز می کند. اکثر آنها شامل موارد زیر هستند:
بواسیر در دوران بارداری به قدری رایج است که دکتر زنان با نحوه صحبت شما در مورد علائم هموروئید متوجه می شود که شما به این بیماری مبتلا هستید یا خیر. برای اطمینان، پزشک ممکن است روشهای زیر را برای تشخیص انجام دهد:
هیچ یک از گزینهها خوشایند به نظر نمیرسند و بیماران احساس خجالت دارند، اما تشخیص نوع بواسیر برای روش درمان آن اهمیت بسیاری دارد.
شما همیشه نمی توانید از ابتلا به بواسیر در زنان پیشگیری کنید، اما می توانید عادات خوبی را برای کاهش شانس ابتلا به یبوست ایجاد کنید. غذاهای غنی از فیبر بخورید و هر روز مقدار مناسبی مایعات بنوشید. تمرینات کگل را در برنامه روزانه خود قرار دهید تا گردش خون سالم در مقعد و راست روده را افزایش دهید.
همه افراد مبتلا به هموروئید علائمی ندارند. اگر اولین بار در دوران بارداری هموروئید را تجربه کردید، ممکن است نتوانید تشخیص دهید که آیا این جدید است یا در گذشته بواسیرهایی داشته اید که علائمی ایجاد نکرده و الآن با آنها مواجه شده اید.
اگر می دانید که قبل از بارداری خود هموروئید داشته اید، بیشتر مراقب باشید، زیرا ممکن است در دوران بارداری بدتر شوند.
2 دیدگاه
ممنون از مطلب خوبتون
علائم بواسیر داخلی در زنان خیلی دردناکه واقعا مادرا از من به شما نصیحت که هر موقع حس کردین دارین توده حتما برین دکتر نذارین خیلی بگذره