عکس بیماری بواسیر خارجی

درمان هموروئید خارجی + علائم بواسیر خارجی و عوارض

احتمالاً در مورد بیماری بواسیر شنیده اید که به آن هموروئید هم می گویند. این عارضه می تواند داخلی یا خارجی باشد و ممکن است گاهی اوقات هم یک فرد هر دو آنها را باهم داشته باشد. لازم است بدانید هموروئید خارجی ترومبوزه زمانی به وجود می آید که بواسیر خارجی یا داخلی به شکل باد کرده در آمده و پر از خون شده باشند.

  • هموروئید خارجی در زیر پوست اطراف مقعد ایجاد می شود.
  • نوع داخلی در داخل مقعد و راست روده به وجود می آید.

برای درمان قطعی و از بین بردن بیماری بواسیر خارجی یا بیرونی کمک گرفتن از روش های پزشکی الزامی هستند. 

همچنین ببینید: عکس انواع بواسیر خفیف، خارجی بیرون زده، شکل واقعی هموروئید ترومبوزه

بواسیر خارجی یا هموروئید خارجی چیست؟

بواسیر خارجی هموروئیدی است که وریدهای خارج از مقعد را تحت تاثیر قرار می دهد. این هموروئیدها می توانند باعث خونریزی، ترک خوردن و خارش شوند. بواسیر خارجی ترومبوزه نیز در دسته بواسیر خارجی اکثرا قرار می گیرد.

بیشتر هموروئیدهای خارجی باعث ایجاد مشکلات اضافی نمی شوند، اما در صورت ایجاد لخته که به عنوان ترومبوز شناخته می شود، دردناک تر می شوند. اگر فردی درد شدید داشته باشد، پزشک ممکن است از بین بردن و درمان بواسیر خارجی را با جراحی توصیه کند.

عکس خونریزی از هموروئید یا بواسیر داخلی
شدت درد نوع ترومبوزه در یکی دو روز اول پس از شروع درد بسیار شدید است. پس از آن به احتمال زیاد لخته خون دوباره جذب شده و درد ظرف چند روز آینده کاهش می یابد. گاهی اوقات، بواسیر ترومبوزه برطرف شده می تواند به دلیل کشش بیش از حد پوست در اطراف مقعد، مثل یک برچسب پوستی باقی بماند. در موارد دیگر اینطور نیست و حتما باید با جراحی یا لیزر برداشته شود.

علائم هموروئید خارجی

طیف وسیعی از علائم بواسیر می توانند در بدن فرد مبتلا به هموروئید خارجی ظاهر شوند. علائم بسته به شدت بیماری متفاوت هستند. برخی از علائمی که ممکن است داشته باشید عبارتند از:

  • یک یا چند توده حساس به رنگ بنفش روی پوست نزدیک دهانه مقعد
  • خارش در اطراف مقعد یا ناحیه رکتوم
  • احساس درد در نشیمنگاه، به ویژه در 24 تا 48 ساعت پس از شروع و زمانی که نشسته اید
  • ممکن است هنگام استفاده از توالت متوجه خونریزی شوید. این شامل دیدن خون روی دستمال توالت یا در داخل توالت است. توده های اطراف مقعد ممکن است احساس کنند که متورم شده اند. البته بواسیر خارجی که بزرگ شده است، ممکن است تمیز نگه داشتن ناحیه را دشوار کند.

ممکن است در برخی موارد این علائم طی مدت کوتاهی از بین رفته و با شدت بیشتری بازگردند. در نتیجه توصیه می کنیم در صورت ابتلا به هر یک از علائم بالا به پزشک مراجعه کنید.


📷تشخیص با ارسال عکس

برای تشخیص دقیق نوع بواسیر خود می توانید به شماره روبرو در واتساپ عکس ارسال کنید تا مشاوران ما بررسی کنند.


حتما بخوانید: درمان بواسیر با لیزر و عمل سرپایی هموروئید داخلی

External hemorrhoids can bleed or itch when they are irritated. This may occur if the patient sits for a prolonged period of time or if they wear clothes that constantly rub the hemorrhoid.
بواسیر خارجی در صورت تحریک شدن می تواند خونریزی یا خارش داشته باشد. اگر بیمار برای مدت طولانی بنشیند یا لباس هایی بپوشد که دائما بواسیر را مالش می دهند، ممکن است این اتفاق بیفتد.

هموروئید ترومبوزه چیست؟

هموروئید ترومبوز شده هموروئیدی است که دارای لخته خون در داخل بافت است. آنها اغلب به صورت تورم یا توده در اطراف مقعد ظاهر می شوند. هنگامی که یک لخته ایجاد می شود، یک عارضه در نظر گرفته می شود، هموروئید ترومبوز می تواند در داخل یا خارج از مقعد ایجاد شود. علائم عبارتند از:

  • رنگ آبی تیره یا بنفش در اطراف داخل هموروئید.
  • درد و تورم شدید.
  • سرخی.
  • خارش.

هموروئیدهای ترومبوز شده می توانند به طور بالقوه خطرناک باشند، بنابراین در صورت مشاهده این علائم باید در اسرع وقت با پزشک هموروئید خود تماس بگیرید.
در حالی که هموروئیدها معمولاً جدی نیستند، در صورت عدم درمان – به خصوص در موارد شدید – می توانند باعث مشکلات سلامتی شوند. تماس با مشاوران کلینیک اچ پی وی می تواند برای درمان سریع و درست این بیماری به شما کمک کند.

علت ابتلا به بواسیر خارجی

هموروئید خارجی زمانی است که یک یا چند برجستگی حساس در زیر پوست اطراف مقعد شما ایجاد می شود. اینها رگهای خونی گشاد شده ای هستند که به قدری بزرگ شده اند که به شکل بیرون زده در آمده اند.

خون ممکن است در داخل رگ ها بیرون زده، لخته یا ترومبوز شود. این اتفاق می تواند یک توده سخت ایجاد کند و در برخی موارد باعث درد قابل توجهی شود.

هموروئیدهای خارجی و داخلی در اثر بسیاری از عوامل مشابه ایجاد می شوند. که شامل موارد زیر هستند:

  • زور زدن هنگام مدفوع شایع ترین علت هموروئید خارجی است. این کار اغلب به دلیل موارد شدید یبوست یا اسهال ایجاد می شود. همچنین زور زدن باعث تجمع خون در ناحیه می شود.
  • نشستن طولانی مدت روی توالت. این کار می تواند به بافت های اطراف راست روده و مقعد شما فشار وارد کند.
  • ضعیف شدن بافت های حمایتی ناحیه نشیمنگاه با افزایش سن، بافت های اطراف مقعد و راست روده ضعیف می شوند.
  • بارداری. افراد باردار همچنین ممکن است به دلیل افزایش فشار شکم بر روی این سیاهرگ‌ها در معرض خطر ابتلا به هموروئید باشند.
  • چاقی. داشتن اضافه وزن با ابتلا به هموروئید مرتبط است.
  • بلند کردن وسایل سنگین. اگر مرتباً اجسام سنگین را بلند می کنید، ممکن است خطر ابتلا به بواسیر بیشتر باشد.
  • نخوردن فیبر کافی رژیم غذایی کم فیبر ممکن است منجر به یبوست شود که می تواند باعث هموروئید شود.

همچنین بخوانید: مراقبت های بعد از عمل هموروئید

عکس هموروئید ترومبوزه

روشهای درمان بواسیر یا هموروئید خارجی

در بیشتر موارد، افراد بواسیر خارجی را در خانه درمان می کنند و خود به خود از بین می روند.

به گفته منبع مورد اعتماد کارشناسان، معمولاً به درمان پزشکی نیاز ندارند، مگر اینکه درد زیادی برای شما ایجاد کنند یا بسیار بزرگ شده باشند.

اگر درد دارید، پزشک ممکن است استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) مانند ایبوپروفن، اسید استیل سالیسیلیک (ASA) یا استامینوفن را توصیه کند.

هموروئید خارجی به خصوص در سنین 50 سال و بالاتر نسبتا شایع است. اگر بیماران هموروئیدی علائمی آزاردهنده دارند، نباید از گرفتن وقت ملاقات با پزشک دریغ کنند.

درمان بواسیر خارجی با عمل جراحی

دو نوع جراحی برای هموروئید خارجی وجود دارد:

  • اولین مورد شامل ایجاد یک برش کوچک در هموروئید خارجی ترومبوز شده و تخلیه خون از لخته است. پزشک می تواند این جراحی را با بی حسی موضعی انجام دهد. این روش خود هموروئید را از بین نمی برد. با این حال، اگر دکتر بتواند این روش را در عرض 48 ساعت انجام دهد، این روش می‌تواند تسکین درد سریع‌تری را نسبت به سایر درمان‌ها ارائه دهد.

پس از این مدت، عمل جراحی به طور معمول مفید نیست و علائم در نهایت خود به خود بهبود می یابند.

  • نوع دوم جراحی هموروئیدکتومی است. این روش بواسیر را به طور کامل از بین می برد و نیاز به بیهوشی عمومی دارد.

عمل لیزری هموروئید خارجی

درمان هموروئید ترومبوزه خارجی با لیزر سریع ترین و بهترین روش درمان این عارضه است. دکتر می تواند به صورت سرپایی این توده را سوزانده و از بین ببرد. این روش حتی برای زنان باردار و سالمندان هم مناسب می باشد.


🦠عمل هموروئید خارجی با لیزر در کلینیک اچ پی وی🦠

برای اطلاع از روشهای درمان و تعیین نوبت یا مشاوره با شماره روبرو تماس بگیرید.


مراکز درمان هموروئید با لیزر بدون عمل جراحی

روش درمان خانگی

برای کمک به بهتر شدن علائم هموروئید می توانید از درمان های خانگی استفاده کنید.

در اینجا چند درمان خانگی بی خطر برای این بیماری وجود دارد را می توانید امتحان کنید:

  • کمپرس سرد: یخ را در پارچه ای بپیچید و هر بار آن را به مدت بیش از 15 دقیقه روی هموروئید قرار دهید. این کار می تواند تورم و درد را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
  • حمام سیتز: این روش در اصل خیس کردن توده در آب گرم است. برخی از افراد از وان کوچکی استفاده می کنند که برای قرار گرفتن روی توالت شما طراحی شده است، که می توانید آن را با چند اینچ آب گرم پر کنید و چندین بار در روز در آن بنشینید تا به تسکین هموروئید کمک کند. برخی از افراد نمک های اپسوم بدون عطر را به آب اضافه می کنند.
  • پماد یا دستمال مرطوب موضعی: برخی از افراد برای کمک به کاهش تورم و درد بواسیر از پمادها یا دستمال‌های تسکین‌دهنده ساخته شده از مواد طبیعی مانند فندق و آلوئه ورا استفاده می‌کنند. با این حال، بسیاری از این محصولات به تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی آنها نیاز دارند.
  • کرم های بدون نسخه یا OTC و سایر داروهای موضعی نیز ممکن است کمک کننده باشند.
  • استفاده از کرم‌های ضد التهاب: برخی از کرم‌ های ضد التهاب می‌توانند به شما در کاهش التهاب و درد کمک کنند.
  • مصرف مسکن‌های خوراکی: مصرف مسکن‌ های خوراکی می‌تواند به شما در کاهش درد کمک کند.
  • حفظ تمیزی و رعایت بهداشت: حفظ تمیزی ناحیه بواسیر خارجی می‌تواند باعث جلوگیری از عفونت شود.
  • شستشو با آب ولرم: شستشو با آب ولرم می‌تواند به شما در کاهش التهاب و درد کمک کند.

چه زمانی برای درمان بواسیر خارجی یا هموروئید به پزشک مراجعه کنیم؟

باید به دکتر مراجعه کنید اگر علائم بواسیر خارجی شما شامل درد، خونریزی، تورم و التهاب شدید باشد. همچنین، اگر علائم شما برای بیش از چند روز ادامه دارد، بهتر است به دکتر مراجعه کنید تا برای شما درمان مناسب را نسبت به شرایط تجویز کند.

پیشگیری از هموروئید خارجی

راه اصلی برای جلوگیری از ایجاد هموروئید خارجی، جلوگیری از یبوست و ایجاد مدفوع سفت و خشک است که دفع آن دشوار است.

نکاتی برای پیشگیری از هموروئید خارجی عبارتند از:

  • افزایش مقدار فیبر غذایی در رژیم غذایی به 25 تا 30 گرم با خوردن مقدار زیادی میوه، سبزیجات تازه، نان غلات کامل و غلات.
  • نوشیدن آب کافی در هر روز به طوری که هر بار که فرد ادرار می کند، ادرار زرد کم رنگ می شود
  • درگیر شدن در فعالیت بدنی منظم، که حرکت طبیعی روده ها را تقویت می کند
  • استفاده از حمام در مواقع ضروری و عدم تاخیر برای مدت زمان غیر ضروری
  • صرف کمترین زمان ممکن برای نشستن روی توالت
  • افرادی که مشکلات مکرر یبوست و هموروئید دارند باید در مورد گزینه های درمانی با پزشک صحبت کنند.

عوارض بواسیر خارجی

تصویری از خطرات بواسیر خارجی و بادکرده در مقعد

بواسیر خارجی می تواند مزمن و دردناک باشد، اما معمولاً عوارضی ایجاد نمی کند. به ندرت، هموروئید ترومبوزه ممکن است پاره شود. این ممکن است باعث خونریزی و درد بیشتر شود، اما محل پارگی معمولاً خود به خود بهبود می یابد. در برخی موارد، یک برچسب پوستی ممکن است در محل هموروئید ترومبوزه شده که بهبود یافته است، ایجاد شود.

نادر است، اما از دست دادن خون قابل توجهی از هموروئید مزمن با ایجاد کم خونی همراه است. یکی دیگر از عارضه های نادر، هموروئید خفه شده است که در آن جریان خون به یک هموروئید داخلی قطع می شود که می تواند باعث درد شدید شود. هموروئید خارجی خطر عفونت را به همراه دارد، بنابراین برای جلوگیری از این عواقب مهم است که به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

این خطرات عبارتند از:

  • خونریزی (با پاره شدن بواسیر و آسیب)
  • عفونت و ترشحات
  • درد، سوزش و خارش
  • احساس سختی در دفع مدفوع

تفاوت بواسیر خارجی با ترومبوزه چیست؟

هموروید خارجی معمولی اغلب بدون درد است مگر اینکه ترومبوز، پرولاپس یا خفه شده باشد، به این معنی که جریان خونرسانی به آنها قطع شده است. بنابراین، درد قابل توجه در ناحیه پرینه و همچنین احساس یک توده دردناک در نزدیکی مقعد می تواند از نشانه های هموروئید ترومبوز شده باشد.

سوالات متداول

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 دیدگاه دربارهٔ «درمان هموروئید خارجی + علائم بواسیر خارجی و عوارض»

  1. سلام دکتر مدت هفت سال هست که بدنسازی کار میکنم و وزنه برداری. توی یه سال اخیر دائم حس میکنم که یه توده ای از مقعدم زده بیرون. با چیزایی که خوندم احتمال میدم خودم به بواسیر خارجی گرفتم. امکانش هست؟ اگه گرفته باشم چطوری باید درمانش کنم

    1. hpvdarmanAdmin

      سلام دوست عزیز. بله احتمالش وجود داره. اگر یک ساله که به این بیماری دچار شدید بهتره برای درمان هموروئید خارجی با لیزر اقدام کنید. اگر ساکن تهران هستید همچنین میتونید به کلینیک ما هم مراجعه کنید. 02188871078

  2. خدابنده

    دکتر یک سال هست که بواسیر خارجی دارم و به واسطه یکی از آشناها برای درمان با رابربند رفتم پیش دکتری که بهم نوبت دادن به نظرتون این کارو انجام بدم یا نه

    1. hpvdarmanAdmin

      سلام دوست عزیز درمان با رابربند بیشتر برای بواسیر داخلی کاربرد دارد که در کل هم روش قدیمی می باشد و ما پیشنهاد نمیکنیم زیرا همراه با درد زیادی هم میباشد. در عوض میتونید با لیزر درمان کنید که به صورت سرپایی انجام شده و هیچ دردی هم حس نمی کنید. شماره تماس کلینیک برای تعیین نوبت و مشاوره 02188871078

  3. درود بر شما
    من حدود دوسالی هست در ناحیه مقعدم زائده ای به اندازه عدس و رنگ پوست خودم به وجود اومده بدون درد و خونریزی میخواستم ببینم ممکنه بواسیر باشه
    ممنونم

  4. سلام دکتر من بیرون مقعدم باد کرده ولی علائم دیگه ای ندارم از کجا بفهمم که بواسیر خارجی دارم؟

    1. hpvdarmanAdmin

      با سلام، متاسفانه در مراحل ابتدایی بیماری شما فقط همین علامت رو دارید. در نتیجه ممکنه در حال ابتلا به هموروئید خارجی هستید. لطفا برای مشاوره آنلاین و تعیین نوبت با شماره ۰۲۱۸۸۸۷۱۰۷۸ تماس بگیرید.

  5. سلام دكتر من مدتى هست كه بسيار خارش و سوزش دارم و ١ تيكه قلمبه كوچك بيرون مقعد دارم ولى به راحتى مدفوع ميكنم، و اين خارش داره پراكنده ميشه و به كشاله ران حتى ميرسد، يه نظر شما مشكل چيست؟

    1. hpvdarmanAdmin

      با سلام، زمانی که هموروئید به مرحله ترومبوزه رسیده با پماد درمان نمیشه و باید لیزر کنید ولی میتونید از پماد آنتی هموروئید برای تسکین علائم استفاده کنید.

  6. سلام . من عمل هموروئید انجام دادم و بخاطر آبسه هم دوبار تحت عمل قرار گرفتم .ام آر آی انجام دادم و در اون اشاره شده که فیستول دارم که حدود ۴ سانته که خروجش ساعت ۹ و ورودش در سمت راست اسفنکتر است و اشاره شده که به احتمال زیاد دستگاه فیستول داخل دستگاه اسفنکتر است .میخواستم ببینم راه درمانش چیه و آیا با لیزر قابل درمان هست چون دو دکتر نظر متفاوتی داشتند

  7. حتما برو پزشک گوارش آب کرفس ‌ملین کننده از عطاری بگیر همراه شیاف گلیسیرین استفاده کن چون دکتر به من گفت این عصب روده است و اگر کار نکنه باعث میشه عصب روده بمیره