عود بواسیر

علائم عود بواسیر و علت بیرون زدگی بعد از عمل هموروئید

بسته به عوامل مختلف احتمال عود بواسیر یا بازگشت هموروئید بعد از عمل جراحی وجود دارد. اما بیرون زدگی بعد از عمل هموروئید همیشه هم نشان عود آن نیست. در حالی که روش‌ های جراحی هموروئید، مانند هموروئیدکتومی یا بستن باند لاستیکی، می‌توانند به طور موثر هموروئید را درمان کرده و علائم را تسکین دهند، هنوز در برخی از بیماران احتمال عود وجود دارد.

در ادامه در کلینیک اچ پی وی بررسی خواهیم کرد که چه عواملی باعث عود هموروئید شده و میتواند بعد از درمان روی توده عمل شده تاثیر بگذارد.

علائم عود بواسیر یا هموروئید

عود هموروئید یا بواسیر

علائم بواسیر عود کننده پس از جراحی مشابه علائم هموروئید اولیه است و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • درد مقعد یا ناراحتی: هموروئیدهای مکرر می توانند باعث درد، ناراحتی یا احساس فشار در ناحیه مقعد شوند.
  • خارش یا سوزش: بواسیرهای مکرر ممکن است منجر به خارش، سوزش یا احساس سوزش در اطراف مقعد شود.
  • تورم یا توده: رگ‌های خونی متورم در ناحیه مقعد می‌تواند منجر به تشکیل توده‌ها یا برآمدگی‌هایی شده که ممکن است از بیرون احساس یا دیده شوند.
  • خونریزی: هموروئیدهای مکرر ممکن است باعث خونریزی بواسیر در حین یا بعد از اجابت مزاج شوند. ممکن است خون روی دستمال توالت یا در کاسه توالت دیده شود.
  • افتادگی و پرولاپس رکتوم: در برخی موارد، بواسیرهای راجعه ممکن است در حین اجابت مزاج از مقعد بیرون بزنند و سپس به داخل برگردند.
  • ناراحتی در حین حرکات روده: بواسیرهای مکرر می توانند دفع مدفوع را دردناک یا ناراحت کننده کنند.

اگر هر یک از این علائم حاکی از هموروئید عود کننده پس از جراحی را تجربه کردید، مهم است که با متخصص بواسیر برای ارزیابی و مدیریت مناسب مشورت کنید. دکتر هموروئید ممکن است گزینه‌های درمانی بیشتری را بر اساس شدت علائم و علل زمینه‌ ای عود توصیه کند.

علت عود هموروئید

عکس بواسیر دکمه ای بعد از عمل

علل عود هموروئید رکتوم می تواند متفاوت بوده و ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • زور زدن در هنگام اجابت مزاج: زور زدن بیش از حد در حین اجابت مزاج می تواند بر رگ های خونی در ناحیه مقعد فشار وارد کرده و منجر به ایجاد یا عود هموروئید شود.
  • یبوست یا اسهال مزمن: عادات نامنظم روده، مانند یبوست مزمن یا اسهال، می تواند به ایجاد مجدد بواسیر کمک کرده یا خطر عود را افزایش دهد.
  • چاقی: اضافه وزن یا چاقی می تواند فشار روی وریدهای ناحیه رکتوم را افزایش دهد و احتمال عود بواسیر را افزایش دهد.
  • سبک زندگی بی تحرک: عدم فعالیت بدنی و دوره های طولانی نشستن یا ایستادن می تواند به گردش خون ضعیف و افزایش خطر عود هموروئید کمک کند.
  • عوامل غذایی: رژیم غذایی کم فیبر و مایعات می تواند منجر به یبوست شود که یک عامل خطر رایج برای هموروئید است. مصرف ناکافی فیبر نیز می تواند به زور زدن در حین حرکات روده کمک کند.
  • ژنتیک: برخی از افراد ممکن است استعداد ژنتیکی برای ایجاد بواسیر داشته باشند که می تواند احتمال عود را افزایش دهد.
  • بارداری و زایمان: تغییرات هورمونی و افزایش فشار شکمی در دوران بارداری و همچنین فشار زایمان می تواند در ایجاد یا عود هموروئید در بارداری نقش داشته باشد.
  • جراحی قبلی بواسیر: در برخی موارد، درمان های جراحی قبلی برای هموروئید ممکن است به طور کامل علل زمینه ای هموروئید را از بین نبرد و منجر به عود علائم شود.

تشخیص و رسیدگی به علل زمینه ای عود هموروئید برای جلوگیری از عوارض بعدی مهم است. ایجاد تغییراتی در سبک زندگی، مانند حفظ یک رژیم غذایی سالم، هیدراته ماندن، ورزش منظم، و اجتناب از زور زدن در حین اجابت مزاج، می تواند به کاهش خطر ابتلا به هموروئید مکرر کمک کند. در صورتی که هر نوع از روشهای درمان بواسیر را انجام دادید، پیشنهاد میشود تا زمان بهبودی کامل آن زیر نظر پزشک باشید تا از احتمال به وجود آمدن هرگونه عوارض پیشگیری شود.


علت خونریزی بعد از عمل بواسیر

خونریزی بعد از عمل جراحی هموروئید قالبا به دلیل اشتباه در جراحی یا ناقص انجام دادن عمل اتفاق می افتد. این تکنیک به طور کامل انجام نمی شود، بنابراین با کوچک ترین تحریکی بعد از عمل هموروئید خونریزی میکند. اغلب در دهانه های هموروئید سمت چپ رکتوم باعث خونریزی می شود. یبوست همچنین به راحتی باعث خونریزی پس از جراحی می شود، زیرا زمانی که یبوست داریم، اغلب مجبوریم برای بیرون راندن مدفوع فشار بیاوریم. که باعث آسیب به بخیه ها و ناحیه جراحی شده میشود.

روشهای پیشگیری از عود بواسیر

برگشت هموروئید بعد از عمل

پس از جراحی هموروئید، پیروی از دستورالعمل‌های مراقبت پس از عمل توسط پزشک برای اطمینان از بهبودی مناسب و کاهش خطر عوارض مهم است. در اینجا چند دستورالعمل کلی در مورد کارهایی که نباید بعد از جراحی هموروئید انجام داد آورده شده است:

1. اجتناب از فعالیت های شدید

توصیه می شود برای جلوگیری از فشار بر روی محل جراحی، برای مدتی پس از جراحی هموروئید از بلند کردن اجسام سنگین، ورزش های شدید و سایر فعالیت های بدنی پرهیز کنید.

2. در هنگام اجابت مزاج زور نزنید

برای جلوگیری از فشار بر ناحیه جراحی، مهم است که از زور زدن در حین اجابت مزاج خودداری کنید. این ممکن است شامل پیروی از یک رژیم غذایی با فیبر بالا، هیدراته ماندن و در صورت لزوم استفاده از نرم کننده های مدفوع باشد.

3. از نشستن طولانی مدت خودداری کنید

نشستن برای مدت طولانی می تواند فشار را بر ناحیه رکتوم افزایش داده و روند بهبودی را مختل کند. توصیه می شود برای کاهش فشار به طور دوره ای استراحت کرده و راه بروید.

4. از دستمال توالت زبر استفاده نکنید

پس از جراحی بواسیر، برای جلوگیری از تحریک و ناراحتی در ناحیه مقعد، توصیه می شود از دستمال توالت نرم و بدون عطر یا دستمال مرطوب (در صورتی که آب در دسترس نیست) استفاده کنید.

5. پرهیز از غذاهای تند برای جلوگیری از عود بواسیر

غذاهای تند و محرک های خاص می توانند ناراحتی و التهاب ناحیه مقعد را پس از جراحی تشدید کنند. توصیه می شود در دوران نقاهت از مصرف این غذاها خودداری کنید.

6. علائم عفونت را نادیده نگیرید

توجه بر محل جراحی برای هرگونه علائم عفونت، مانند افزایش درد، قرمزی، تورم، گرما یا ترشح ضروری است. اگر مشکوک به عفونت هستید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

7. اجتناب از الکل و سیگار برای جلوگیری از عود بواسیر

الکل و سیگار می تواند روند بهبودی را مختل کرده و خطر عوارض بعد از جراحی را افزایش دهد. توصیه می شود در طول دوره نقاهت از مصرف این مواد اجتناب کنید.

8. ویزیت پزشک را نادیده نگیرید

قرار ملاقات های پیگیری منظم با دکتر هموروئید برای نظارت بر پیشرفت بهبودی شما، رسیدگی به هر گونه نگرانی و اطمینان از بهبودی مطلوب پس از جراحی بواسیر بسیار مهم است.

برای بهبود موفقیت آمیز پس از جراحی هموروئید، رعایت دستورالعمل های دکتر پس از عمل بسیار مهم است. اگر سوالی دارید یا علائم غیرعادی را در طول روند بهبودی تجربه می کنید، در تماس با پزشک معالج خود برای راهنمایی و پشتیبانی تردید نکنید.

کدام روش درمان عود هموروئید بعد عمل را به حداقل میرساند؟

طبیعتا هیچ کدام از بیمارانی که تحت درمان قرار می گیرند، توقع بازگشت هموروئید بعد از عمل را ندارند. این اتفاق برای هیچ کس خوشایند نیست. به همین دلیل باید امن ترین روش را انتخاب کنید که لیزر هموروئید است.

درمان هموروئید با لیزر نسبت به عمل جراحی کاملا بی خطر و کم تهاجمی است. ترمیم توده بعد از عمل با مدت کمی اتفاق می افتد. از همه مهم تر؛ لیزر درمانی به صورت سرپایی و در 30 دقیقه انجام میشود. بنابراین بیمار میتواند بدون نگرانی به کارهای خود در طول روز ادامه دهد. تنها نکته ای که باید بعد از عمل با لیزر رعایت کنید، استفاده کردن از بالشتک های دونات شکل است.

منابع خبر:

  1. russellhavranekmd.com
  2. gastroconsa.com

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

15 دیدگاه دربارهٔ «علائم عود بواسیر و علت بیرون زدگی بعد از عمل هموروئید»

  1. سلام دکتر برای این ماه وقت دارین یا بعد از عیده وقتاتون؟؟

  2. سلام 2 ساله که جرراحی بواسیر انجام دادم و الان حس میکنم که خارش و سوزش توی اون ناحیه دارم یعنی بواسیرم برگشته؟؟

    1. hpvdarmanAdmin

      سلام بله با این علائم احتمال عود یا ایجاد شدن یه توده جدید وجود داره لطفا برای تشخیص دقیق حضوری مراجعه کنید 02188871078

  3. سلام دکتر من بواسیر ترومبوزه عمل کردم و 3 ماه گذشته و هنوز درد دارم ممکنه که برگشته باشه؟ از کجا بفهمم؟

    1. hpvdarmanAdmin

      سلام تنها با معاینه میشه این مورد رو تشخیص داده برای تشخیص دقیق تماس بگیرید: 02188871078

  4. سلام وقت بخیر دکتر جان حدوددوسال قبل عمل بواسیرداشتم که به گفته پزشکم سه عدد ماهیچه باتیغ برداشته شده حالابعدازدوسال دوباره حدودده روزی هست که خونریزی دارم البته ازنظرروحی در این مدت ده روز بیخوابی واسترس زیادی داشتم اگه امکان داره راهنمایی کنید ممنون میشم

  5. سلام دکتر من سال 1401وسال99عمل هموروئیدنوع4انجام دادم بااستبلر دوباره بعددوسال رفتم دکتر گفت تنگی کانال گرفتی با تیغ عملم کرد علانم درد دارم نه هموروییدم خوب شده نه تنگی آقای خواهشم ازاتواست که راه در
    وست بم بگو جکار کنم

  6. محمدعلی

    سلام آقای دکتر یه غده نرم تقریبا با فاصله دوسانتی از مقعدم یه شیش ماهی هست بیرون اومده نمی‌دونم بواسیر یانه نه خونریزی دارم نه سوزش و نه خارش فقط هنگام مدفوع کردن یکم بهم فشار میاد و درد میاد

    1. hpvdarmanAdmin

      سلام دوست عزیز بله میتونه بواسیر باشه. برای تشخیص دقیق حتما باید معاینه بشید. شماره تماس کلینیک : 02188871078

  7. رمضانی

    سلام وقتتون بخیر من اصلا یبوست ندارم و روزی دوبار دفع داشتم چند روز پیش هنگام دفع احساس کردم که به مقدم یک تیزی وارد شد بعد از اون حدود یک شب بعد یه امساس گرما و سوزشی در یک طرف مقدم که تیزی بهش وارد شده بود دارم و وقتی منبسط میکنم عضلاتم رو دردش میره و همچینین دفعات اجابت مزاجم بیشتر شده از چی میتونه باشه؟؟

  8. دارابی

    سلام
    من حدود چند سال پیش بواسیر شدید داشتم که درمانش حداقل یکسال طول کشید و الان هم تازگیا باز بواسیر دارم و این یبوست شدید من باعث بی اختیاری مدفوع و ادرار شده و خیلی اذیت میشم
    در هنگام مدفوع ریزش خون و سوزش زیاد دارم و بعد از دفع مدفوع هم درد زیادی دارم و بیشتر اوقات بعد از دفع مدفوع بی اختیاری مدفوع شدید دارم میشه راهکار بدید؟

    1. hpvdarmanAdmin

      سلام شما ابتدا باید یبوست شدیدتون رو برطرف کنید و سپس برای درمان بواسیر برنامه ریزی کنیم. برای مشاوره و درمان حتما با کلینیک تماس بگیرید: 02188871078

  9. آقابیخیال،من سی ساله کونموباآب خالی میشورم هیچیم نشده سالم سالم موندم،فقط بخاطراینکه معدم سفت کارمیکرد به بواسیر دچارشدم اونم بایه هفته مصرف داروی خانگی خوب خوب شدم والان واقعابه تغذیم اهمیت میدم