عکس اسکلروتراپی چیست

اسکلروتراپی بواسیر یا هموروئید چیست؟ روش انجام و عوارض

روش درمانی اسکلروتراپی بواسیر شامل تزریق یک محلول شیمیایی منقبض کننده به داخل توده هموروئید است که بافت را بسته و خونرسانی به آن را کاهش می دهد.

جای زخم باعث فروپاشی رگ و انقباض و سفت شدن توده شده؛ به طوری که در نهایت 4 تا 6 هفته پس از تزریق اسکلروتراپی چروک می شود. از این تکنیک می توان برای درمان بسیاری از توده های مقعدی به طور همزمان استفاده کرد.

این روش بسیار ایمن است و معمولاً عوارض جانبی کمی را بیمار تجربه می کند. در برخی موارد، بیماران ممکن است در طی دو روز پس از درمان درد خفیفی را تجربه کنند. خونریزی خفیف مقعدی نیز ممکن است برای مدت کوتاهی رخ دهد.

اگر تکنیک استفاده از رابربند برای بواسیر موثر نباشد، پزشک ممکن است اسکلروتراپی را جایگزین کند.

زیرا برای درمان با رابربند، توده ها باید به اندازه کافی بزرگ باشند تا با نوار الاستیک بسته شوند و زمانی که رگ های هموروئیدی برای این کار خیلی کوچک هستند، معمولاً از اسکلروتراپی استفاده می شود.

اسکلروتراپی چیست؟

اسکلروتراپی (Sclerotherapy) یک روش غیر جراحی است. پزشکان همچنین ممکن است از آن برای درمان سایر اختلالات عروق خونی و لنفاوی بجز درمان هموروئید استفاده کنند.

این محلول تزریقی اسکلروزانت نامیده می شود و رگ مورد نظر را تحریک کرده تا متورم شوند. این تورم جریان خون یا مایع لنفاوی را قطع کرده و رگ ها را منقبض می کند.

بسته به اندازه آن، به یک سیاهرگ ممکن است بیش از یک بار تزریق شود. درمان باید به فاصله هفته ها یا ماه ها انجام شود. ممکن است در طی یک جلسه درمانی چندین ورید تزریق شود.

کاربرد های اسکلروتراپی چیست؟

تصویر از کاربردهای اسکلروتراپی sclerotherapy

در حقیقت اسکلروتراپی اصلی ترین روش برای درمان واریس است که می تواند نشانه ای از نارسایی مزمن وریدی باشد.

وریدهای واریسی به سیاهرگ‌ هایی گفته می‌ شود، معمولاً در پاها، که به دلیل عملکرد ضعیف دریچه‌ های سیاهرگ متورم و برآمده می‌ شوند. در نتیجه خون در رگ ها جمع شده و ممکن است درد، خارش و تغییر رنگ در پوست ایجاد کند.

اسکلروتراپی وریدهای واریسی را تا زمانی که ناپدید شوند کوچک می کند و خون به وریدهای سالم تر تغییر مسیر می دهد.

پزشکان همچنین ممکن است از اسکلروتراپی برای درمان سایر مشکلات استفاده کنند، از جمله:

  • رگ های لنفاوی بد شکل: این رگ های غیر طبیعی در سیستم لنفاوی هستند. اسکلروتراپی باعث ایجاد اسکار در عروق بدشکل می شود و آنها را تجزیه میکند.
  • درمان بواسیر یا هموروئید: پزشکان ممکن است از اسکلروتراپی برای کوچک کردن هموروئیدهای درجه 1 یا 2 استفاده کنند. توده های بواسیر زمانی شکل می‌ گیرند که رگ‌های خونی اطراف راست روده با تحریک متورم شده و دردناک می‌ شوند. در نتیجه بیمار برای بیرون روی و دفع به مشکلات حاد برمیخورد.
  • هیدروسل: هیدروسل مجموعه ای از مایع در اطراف بیضه است. پزشکان ممکن است از اسکلروتراپی برای درمان هیدروسل استفاده کنند، به خصوص زمانی که جراحی گزینه مناسبی نباشد.

میزان موفقیت و اثرگذاری روش

بر اساس تحقیقات سال 2016 در مورد اثرات درمان اسکلروتراپی برای رشد غیرطبیعی رگ های خونی، اسکلروتراپی در حدود 75 تا 90٪ موارد منبع مورد اعتماد موفقیت آمیز است.

اگر نتیجه حاصل شده از درمان موفقیت آمیز باشد، رگ های عنکبوتی یا واریسی اغلب عود نمی کنند. با این حال، وریدهای جدید ممکن است ظاهر شوند و اگر مشکل ساز شوند، ممکن است فرد به درمان های مکرر یا حتی روش های دیگری نیاز داشته باشد.

چه زمانی باید اسکلروتراپی بواسیر انجام داد؟

افراد ممکن است اسکلروتراپی را برای درمان رگ های واریسی (عنکبوتی) یا درمان بواسیر در نظر بگیرند. برخی ممکن است این روش را به دلایل زیبایی انجام دهند. پزشک می تواند به فرد کمک کند تا تصمیم بگیرد که آیا اسکلروتراپی برای یک شخص ضروری است یا مناسب.

برخی از مراجعین ممکن است بخواهند ابتدا رویکردهای دیگری را در نظر بگیرند. به عنوان مثال، افراد معمولاً می توانند هموروئید را با راهبردهایی مانند روشهای درمان خانگی بواسیر از جمله تغییر سبک زندگی، خوردن فیبر بیشتر و عدم اعمال فشار هنگام اجابت مزاج درمان کنند.

افراد مبتلا به رگهای واریسی یا رگهای عنکبوتی ممکن است اسکلروتراپی را در نظر بگیرند، اگر رگها بیش از حد پیچ ​​خورده باشند، دیگر درمانها کارساز نیستند یا اگر علائم ناراحت کننده ای داشته باشند، مانند:

  •  خارش
  •  دردناک
  •  سوزاندن
  •  تورم
  •  گرفتگی شبانه
  •  پاها احساس سنگینی یا خستگی بسیار می کنند

اسکلروتراپی هموروئید برای چه کسانی انجام میشود؟

پزشکان معمولاً هموروئید را از مقیاس 1 تا 4 درجه بندی می کنند. بیماران مبتلا به هموروئید بواسیر ملتهب و اذیت کننده 1 یا 2 کاندیدای درمان این عارضه با روش اسکلروتراپی هستند. هموروئید درجه 1 در داخل مجرای مقعد می ماند اما ممکن است مکرراً خونریزی کند و دردناک باشد. در حالی که بواسیر درجه 2 اغلب در حین زور زدن از مجرای مقعد بیرون میزند. اما پس از توقف زور زدن به داخل بر میگردد. (این گونه رایج ترین نوع است). بواسیر درجه 2 نیز ممکن است مکرر خونریزی کند و دردناک باشد.

نوع درجه 3 خارج از کانال مقعد بیرون می زند اما می توان آن را به صورت دستی به داخل فشار داد. در حالی که درجه 4 را نمی توان به صورت دستی به کانال مقعد بازگرداند. درجه 3 و 4 به طور کلی نیاز به لیزر بواسیر یا درمان با روش جراحی هموروئید دارد.

عوارض اسکلروتراپی بواسیر چیست؟

اگر متخصصان مراقبت های بهداشتی آموزش دیده و واجد شرایط اسکلروتراپی را به درستی انجام دهند، این روش یک درمان ایمن و موثر است.

با این حال، ابتلا به برخی از بیماری ها، پیروی نکردن از توصیه های پزشکی، یا مصرف داروهایی که با درمان در تضاد هستند، ممکن است به طور قابل توجهی خطر عوارض را افزایش دهد.

همچنین، اسکلروتراپی ممکن است برای افرادی که باردار، شیرده یا در بستر هستند، مناسب نباشد. پس از زایمان، افراد باید 3 ماه قبل از انجام اسکلروتراپی صبر کنند.

خطرات و عوارض احتمالی اسکلروتراپی هموروئید عبارتند از:

  • عفونتی که در کمتر از 1 مورد از هر 1000 مورد نیاز به درمان با آنتی بیوتیک دارد
  • یک آسیب پوستی که ممکن است منجر به یک اسکار کوچک و دائمی شود (شقاق مقعد)
  • التهاب شدید و ورم مقعدی
  • واکنش آلرژیک به محلول تزریق شده
  • یک لخته خون مانند ترومبوزه شدن هموروئید

همچنین، اگر حباب های ریز هوا از اسکلروتراپی فوم وارد جریان خون شود، ممکن است باعث سفتی قفسه سینه، سرفه خشک، سرگیجه و حالت تهوع شود.

دوره نقاهت بعد از اسکلروتراپی بواسیر

پس از درمان، پیروی از توصیه های پزشک نیز مهم است. ممکن است افراد برای کمک به بهبودی و جلوگیری از ایجاد سیاهرگ های واریسی بواسیر، نیاز باشد از بالشتک های دوناتی زمان نشستن استفاده کنند.

همچنین برخی از افراد دارای مقداری کبودی یا آثار در محل تزریق میشوند.

وریدهای بادکرده بواسیر معمولاً در 3-6 هفته به درمان پاسخ می دهند و وریدهای بزرگتر معمولاً در 3-4 ماه درمان میشوند. اگر درمان موفقیت آمیز باشد، سیاهرگ ها ناپدید می شوند. در غیر این صورت، پزشک ممکن است درمان های مکرر را توصیه کند.

ممکن است فرد برای معاینه فیزیکی و احتمالاً تصویربرداری یا آزمایش خون برای بررسی اثرات اسکلروتراپی نیاز به یک قرار ملاقات بعدی با پزشک داشته باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 دیدگاه دربارهٔ «اسکلروتراپی بواسیر یا هموروئید چیست؟ روش انجام و عوارض»

  1. درود بر شما
    من چندین سال است که در ناحیه مقعدم یه چیزی مثل گوشت اضافی بیرون زده، البته خیلی بزرگ نیست و درد و خارش هم نداره، اما جدیدا کنار همون گوشت اضافی که میگم یه چیزی مثل جوش در اومده، که در حالت عادی مشکلی نداره اما چند بار فشارش دادم شاید چرک یا عفونتی بیرون بیاد که نیومد، و زیر دستم هم، یه چیز سفت توش احساس میکنم، البته زمانیکه فشارش میدم دردهم .. میگیره

  2. سلام عکس بواسیر من شبیه بواسیر دکمه ایه نمیدونم چطوری عکسشو بفرستم