عمل بواسیر یا جراحی هموروئید چیست؟ در برخی از افراد روشهای خانگی، گیاهی یا استفاده از داروهای بدون نسخه کافی نبوده و باید برای درمان قطعی بواسیر خود از روش های جدی تری مانند جراحی کمک بگیرند. یکی از روش های عمل جراحی بواسیر ؛ هموروئیدکتومی است که به دو روش باز و بسته انجام می شود.
از دیگر روش های جراحی هموروئید، می توان به عمل با استاپلر، درمان بواسیر با رابربند، اسفنکتروتومی و لیزر بواسیر اشاره کرد.
از بین تمام روش های نام برده، درمان بواسیر با لیزر جدید ترین و مطمئن ترین راه است. که در طی آن بیمار هیچگونه درد یا سوزش حس نمی کند و پس از عمل نیز هیچگونه عوارضی وجود ندارد. بیمارانی که تحت درمان با لیزر قرار می گیرند، می توانند پس از عمل به کارهای روزمره خود به راحتی ادامه دهند.
عمل جراحی معمولا برای هر دو نوع درمان بواسیر خارجی و درمان بواسیر داخلی به کار گرفته می شود. ممکن است برخی از بیماران سوال کنند که آیا عمل بواسیر خونی هم با روش جراحی امکان پذیر است؟ در پاسخ باید بدانید که انجام این موارد بستگی به تشخیص پزشک انجام می شود.
عمل بواسیر با روش هموروئیدکتومی چیست؟
برداشتن توده هموروئید با استفاده از تیغ جراحی را هموروئیدکتومی می گویند. طی عمل پزشک برش های کوچکی در اطراف مقعد ایجاد می کند تا از فشار و اسپاسم وارد شده به مقعد بکاهد.
حتما بخوانید: هموروئید یا بواسیر چیست ؟
برای درمان بواسیر در بارداری زنان و مردان یکی از روشها هموروئیدکتومی بوده که ممکن است از دو روش بی حسی موضعی و بیهوشی استفاده شود. از آنجا که تحت بی حسی موضعی زمان هموروئیدکتومی بیماران معمولا دچار درد یا سوزش شدید می شوند، پزشک بیهوشی را پیشنهاد میکند که ترجیح بیماران نیز همین است.
اگر هموروئیدکتومی تحت بی حسی موضعی انجام شود، یک عمل سرپایی به حساب می آید و معمولاً می توانید همان روز به خانه بروید.
از آنجایی که اطراف برش ها بسیار حساس و دردناک می شوند معمولا پزشک آنها را بخیه می زند که فرد تا زمان بهبودی کامل باید از آنها مراقبت کند و از یبوست نیز جلوگیری کند.
انواع روش های جراحی بواسیر (هموروئید)
روش های جراحی بواسیر را میتوان به روشهای سادهتر، سرپایی و کم تهاجمی تر تقسیم کرد که میتوانید نسبت به روشهای پیچیده همراه با بستری، بدون بیهوشی انجام دهید.
بسته به شدت علائم و اینکه آیا شما عوارضی دارید، پزشک تعیین می کند که شما به کدام روش جراحی نیاز دارید و بهترین روش برای هموروئید شما چیست.
یادآوری! شدت هموروئید بر اساس درجات زیر طبقه بندی می شود:
- درجه 1: بدون افتادگی یا پرولاپس.
- درجه 2: پرولاپسی که خود به خود از بین می رود.
- درجه 3: پرولاپسی که می توانید با انگشت آن را به عقب برگردانید.
- درجه 4: بواسیر افتاده ای که نمی توانید به آن دست بزنید و باعث درد شما می شود.
حتما بخوانید: بهترین دکتر بواسیر در تهران
همانطور که گفته شد، راه های مختلفی برای جراحی هموروئید وجود دارند که پزشک متناسب با شرایط بیمار یک مورد را انتخاب می کند. این روش ها شامل موارد زیر هستند:
هموروئیدکتومی بسته
هموروئیدکتومی بسته یکی از روشهای جراحی است که بیشتر برای درمان بواسیر داخلی از آن استفاده می شود.
این روش شامل برداشتن بالشتک های هموروئیدی با استفاده از تیغ جراحی یا قیچی است که در برخی از موارد پس از عمل پزشک زخم ها را بخیه جذبی می زند و در موارد دیگر بخیه های کشیدنی. مراقبت های بعد از عمل شامل حمام سیتز ، استفاده از مسکن های ملایم و اجتناب از یبوست است.
هموروئیدکتومی بسته پس از لیزر؛ نسبت به روشهای دیگر بازخورد بهتری داشته و موفق تر است.
هموروئیدکتومی باز
در جراحی هموروئیدکتومی باز، بافت بواسیر به همان روش بسته بریده می شود ، اما با این تفاوت که در اینجا برش باز گذاشته می شود تا زخم به خودی ترمیم یابد. جراحان ممکن است هموروئیدکتومی باز را زمانی انتخاب کنند که احتمال عفونت پس از عمل وجود داشته باشد. زمانی که از هموروئیدکتومی باز نام میبریم، منظور ترکیبی از روش باز و بسته است.
عمل بواسیر با لیزر
لیزر درمانی در حقیقت یکی از روشهای عمل جراحی هموروئید می باشد که به دلیل سهولت عمل هم برای بیمار و هم برای پزشک با عنوان “درمان هموروئید بدون عمل جراحی” شناخته شده است. از این روش می توان برای برداشتن انواع توده ها استفاده کرد که آنها را توسط اشعه قوی سوزانده و از بین می برد.
همچنین بخوانید: هزینه جراحی بواسیر با لیزر
عمل هموروئید با استاپلر یا هموروئیدوپکسی
جراحی بواسیر با استاپلر یا هموروئیدوپکسی در پزشکی با نام P.P.H می آید. که به هموروئیدکتومی منگنه ای نیز معروف است. در این روش با کمک دستگاه خاصی خونرسانی به بالشتک های بواسیری قطع می شود بدون آنکه نیاز به برش زدن باشد.
در واقع این سیاهرگ ها به محل بالاتری از مقعده که عصب های کمتری دارند رانده می شوند و با کش بسته می شوند. تا زمانی که خونرسانی کاملا به آن قطع شده و از بین برود. این روش بیشتر برای بواسیرهای درجه 3 و 4 یا پرولاپس شده کارایی دارد.
جراحی بواسیر با رابربند
رابربند به کش های پلاستیکی لاتکس مانندی گفته می شود که برای از بین بردن هموروئید داخلی استفاده می شود. به این صورت که این کش ها به دور توده بواسیر انداخته شده تا جریان خون به آن قطع شده و بیفتد.
درمان بواسیر با رابربند یکی از قدیمی ترین روش ها بوده و به دلیل درد و عوارض زیاد دیگر مورد استفاده پزشکان نمی باشد.
هموروئیدکتومی برای کدام نوع بواسیر انجام می شود؟
در مواردی که افراد دچار مشکلات زیر باشند، از هموروئیدکتومی برای درمان آنها استفاده می شود:
- بواسیرهای درجه 3 و 4 یا زمانی که فرد هم زمان به هموروئید داخلی و خارجی مبتلا است.
- زمانی که اختلالاتی داخل آنورکتال مانند گوشت اضافه مقعد وجود داشته باشد که نیاز به جراحی دارد.
- برخی از بواسیرهای خارجی ترومبوز شده
- زمانی که بیماران نمی توانند از دیگر روش های جراحی بواسیر استفاده کنند، معمولا هموروئیدکتومی باز یا بسته بهترین روش است.
حتما بخوانید: درمان هموروئید خارجی
مراقبت های بعد از جراحی هموروئید یا بواسیر
پس از جراحی بواسیر طبیعی است که کمی درد داشته باشید. اگر پزشک به شما داروهای تجویز شده ضد درد داده است، آنها را طبق دستور مصرف کنید. همچنین از دکتر خود بپرسید که چه داروهایی برای شما بی خطر هستند و نکات مهم مراقبت های بعد از عمل بواسیر چه چیزهایی می باشند.
مقداری خونریزی به خصوص با اولین حرکت روده و دفع بعد از جراحی طبیعی است. می توانید با انجام راهکارهای زیر از ناحیه عمل شده به خوبی مراقبت نمایید:
- برای چند روز پس از جراحی، مایعات بنوشید و یک رژیم غذایی ملایم (برنج ساده، موز، نان تست یا کراکر خشک، پوره سیب با پوست) داشته باشید. سپس می توانید به غذاهای معمولی برگردید و به تدریج میزان فیبر را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.
- همچنین می توانید قبل و بعد از اجابت مزاج از داروهای بی حس کننده برای تسکین درد استفاده کنید.
- استفاده از کمپرس یخ در ناحیه مقعد می تواند تورم و درد را کاهش دهد.
- نشستن مکرر در آب گرم (حمام سیتز) به تسکین درد و اسپاسم عضلانی کمک می کند.
- برخی از پزشکان ممکن است برای جلوگیری از عفونت و کاهش درد، مصرف آنتی بیوتیک (مانند مترونیدازول) را پس از جراحی توصیه کنند.
- معمولا دکتران توصیه می کنند که از نرم کننده های مدفوع حاوی فیبر استفاده کنید تا به آرام شدن حرکات روده شما کمک کند. زور زدن در هنگام اجابت مزاج می تواند باعث عود هموروئید شود.
- معاینات بعدی با جراح معمولاً 2 تا 3 هفته پس از جراحی برای بررسی مشکلات انجام می شود.
عوارض عمل جراحی هموروئید
درست است که هموروئیدکتومی یکی از روشهای رایج برای درمان بواسیر است. اما در به حال هر روش جراحی یک سری عوارضی دارد که شامل موارد زیر است:
- خونریزی پس از عمل
- عفونت ادراری
- واکنش به دارو بیهوشی
همچنین ممکن است بعدا به دلیل تورم یا اسپاسم عضلانی به صورت مقطعی دچار مشکل در قورت دادن آب دهان شوید.
اگر اسفنکتر مقعدی شما در حین جراحی آسیب ببیند ، ممکن است بی اختیاری در دفع یا گاز روده ایجاد شود.
اگر علائم زیر را دارید، پیشنهاد میکنیم فوراً با پزشک خود تماس بگیرید:
- خونریزی زیاد
- مشکل در ادرار یا دفع
- تب داشتن
سلام دکتر زارعی برای جراحی بیهوش میکنن؟
سلام دوست عزیز. دکتر فقط با لیزر عمل می کنند که به صورت بی حسی موضعی انجام میشه. مطلب جراحی بواسیر صرفا برای آگاهی بیماران درج شده است.
سلام دکتر من چطور میتونم برای عمل ازتون وقت بگیرم؟
سلام دوست عزیز. لطفا برای تعیین نوبت با شماره ۰۲۱۸۸۸۷۱۰۷۸ تماس بگیرید.
وقت بخیر. عمل جراحی هموروئید چقدر طول میکشه؟
سلام دوست عزیز ممکنه تا یک ساعت طول بکشه. بستگی به اندازه توده بواسیرتون داره.
سلام وقت بخیر
آیا هر نوع هموروئیدی را میشه با لیزر درمان کرد ، اگر پرولاپس هم باشه با لیزر درمان میشه.ممنون
سلام دوست عزیز. بله هر نوع بواسیر با لیزر قابل درمان هست.
شما عمل جراحی بواسیرم انجام میدین؟
سلام دوست عزیز. عمل هموروئید با لیزر در کلینیک ما به صورت سرپایی انجام میشه.
میشه توی بارداری همورویید رو عمل کرد
سلام دوست عزیز ممکن است با تایید دکتر زنانتون بتونید در ماه های اول با لیزر عمل کنید.
دکتر بخیه های عمل بواسیر خودشون احتمال عود رو زیاد نمیکنن؟
بله احتمالش هست. به همین دلیل ما با لیزر عمل کرده و بخیه نمیزنیم تا احتمال عود وجود نداشته باشد.
سلام درسه ماه است که عمل جراحی همیرویید داخلی و خارجی با لیزر در بهترین بیمارستان اصفهان انجام دادم هر دستوری که پزشک جراح گفتند انجام دادم بی کم کاس اما متاسفانه هنوز ورم داخلی دارم تا کنون دو پزشک جراح هم معاینه کردند ولی دارویی تجویز نکردند بنده دردم را با کی باید بگویم دکتری که عمل کرده رفته خارج آیا بنده هم باید دکتر بروم خارج
سلام دوست عزیز پیشنهاد میکنیم استفاده دارویی نداشته باشید و به یک جراح عمومی برای معاینه مراجعه کنید.
دکتر خسته نباشین
من جراحی باز انجام دادم و بخیه های عمل بواسیرم هنوز هستن بعد دو روز باید چیکار کنم؟
ممنون از مطالب شما و آگاهی دادن به بیماران میدونم هزینه دقیق رو نمیشه برآورد کرد ولی خواستم بدونم تقریبا چقدر میشه هزینه لیزر اگه میشه قیمت تقریبی رو بفرمایید
سلام ذوست عزیز میتونید از طریق تماس با ۰۹۹۱۸۹۵۴۰۹۱ – ۰۲۱۸۸۶۵۸۴۲۶ از هزینه های دقیق اطلاع داشته باشید
درود بر شما
میخواستم بدونم عمل با استفاده از لیزر باعث سرطان روده نمیشه؟
سلام دوست عزیز. خیر درمان با لیزر امن ترین روش بوده و باعث درد های خفیف هم نمیشود.
لذت بردم از قلم زیباتون تشکر
سلام کاش به بیماران می گفتید بعد از عمل همیرویید داخلی و خارجی کتومی باز با لیزر چقدر بعدش درد به همراه دارد کاش به بیماران می گفتید بعد از عمل یا نفس کشیدن به شمارش می افتد کاش به بیماران می گفتید بیمارانی داریم که بعد 8 ماه هنوز قادر نیستند سر پا شوند شما آقایان اطباء فقط دنبال پول هستید نه سلامتی بیماران کجاست آن قسم پزشکی که خوردید والله آقایان اطباء روزی از اعمالشان پشیمان می شوند که دیگه دیر است تا 5 میلیون تومان زیر میزی نگیرید بیمار عمل جراحی نمی کنید بگو دروغ است
سلام،منم عمل هموروئیدکتومی باز کردم،۳ هفتس از درد دارم میمیرم بعد هر بار سرویس نفسم بند میاد تا ساعت ها،دکتر قبل عمل گفت هیچ دردی نداره سادس،منو نابود کرد هر روز دردش بیشتر میشه
سلام خسته نباشید
من ۹روزه جراحی همورویید کردم اما هنوز مث همون همورویید در ناحیه مقعد وجود داره میشه کمکم کنید
سلام ممکنه زخم تحریک شده و ملتهب باشد لطفا برای تعیین نوبت و مشاوره حضوری مراجعه کنید 02188871078
سلام من چند ماهی است که سوزش در ناحیه مقعدم و بعضی وقتا درد در خط باسنم احساس میکنم ، رفتم دکتر بالای باسنم را لمس کردن گفتن مشکلی ندارم و پماد انتی هموروئید بهم دادن یه چند وقتی خوب بودم اما بعضی اوقات احساس سوزش در ناحیه مقعدم و درد بالای باسنم احساس میکنم مشکلم چیه؟
سلام من بعد از ۶ ماه عمل همورویید بازم درد دارم مخصوصا بعد اجابت مزاج همش سوزش دارم
سلام خسته نباشید
من یه بیرون زدگی از مقعد دارم و کوچیک هم هست و نه درد و سوزش دارم نه خروج مایع چسبنده هنگام دفع و …
الان این بواسیره و نیازه که به پزشک برای جراحی مراجعه کنم؟