مولوسکوم تناسلی کنتاژیوزوم یا زگیل آبکی یک عفونت پوستی ویروسی است که باعث ایجاد یک یا چند برآمدگی پاپول مانند روی پوست می شود. پاپول ها ممکن است از چند ماه تا چند سال باقی بمانند. این بیماری مسری بوده و به راحتی انتقال می یابد. درمان به از بین رفتن سریع تر عفونت و زائده ها کمک می کند، اما همیشه ضروری نیست، زیرا ممکن است گاهی اوقات خود به خود از بین بروند.
گاهی اوقات ممکن است این توده ها با زگیل تناسلی اشتباه گرفته شوند که این اتفاق کاملا رایج است ولی هر دو بیماری کاملا با یکدیگر تفاوت دارند که در ادامه بررسی خواهیم کرد.
همپچنین مشاهده کنید: عکس زگیل تناسلی (برای تشخیص دقیق)
مولوسکوم تناسلی کنتاژیوزوم به انگلیسی Molluscum contagiosum یک عفونت پوستی است که توسط ویروس مشابه با همین نام ایجاد می شود. این عفونت برجستگی های کوچک و درشت روی پوست شما ایجاد می کند که ظاهری شبیه مروارید دارند زیرا براق هستند. این برجستگی ها معمولا رنگی سفید دارند اما می توانند با رنگ طبیعی پوست نیز مطابقت داشته باشند یا صورتی تا بنفش به نظر برسند. برجستگیهای ناشی از عفونت میتوانند در هر جایی از پوست شما ایجاد شوند، اما بیشتر روی صورت، گردن، بازوها، پاها یا اندام تناسلی دیده میشود.
علائم مولوسکوم کونتاژیوزوم از خفیف تا شدید متغیر بوده و شامل موارد زیر است:
توجه کنید که خاراندن مولوسکوم ها روی پوست باعث پخش شدن آنها می شود. زیرا:
در میان افرادی که اگزما، ایدز یا سایر بیماری هایی دارند که بر سیستم ایمنی آنها تاثیر می گذارد، ضایعات مرتبط با مولوسکوم کونتاژیوزوم می توانند بزرگتر از 5 میلی متر رشد کنند (Molluscum Contagiosum در ابعاد بسیار بزرگ).
پاپولهای ناشی از عفونت مولوسکوم تناسلی کونتاژیوزوم میتوانند در هر جایی از بدن شما ایجاد شوند، اما بیشتر در قسمت های زیر دیده می شوند:
ویروس molluscum contagiosum که یک ویروس از خانواده poxvirus است، باعث ایجاد مولوسکوم های تناسلی می شود. هنگامی که این ویروس وارد بدن شما شد، برجستگی ها یا لکه هایی (پاپول) روی پوست به وجود می آورد. این پاپول ها می توانند به سایر نواحی پوست خود بیمار و افراد دیگر منتقل شوند.
بله، این بیماری پوستی مسری است. ویروسی که باعث این عفونت می شود از طریق روشهای زیر انتقال می یابد:
زمان دقیق انتقال ویروس مشخص نیست به همین دلیل بیمار تا زمانی که متوجه شود به این عارضه مبتلا شده، می تواند آن را پخش کند.
جالب است بدانید که مولوسکوم و زگیل تناسلی از نظر ظاهری به قدری شبیه هستند که حتی گاهی اوقات توسط متخصصان پزشکی اشتباه گرفته می شود. اگرچه این دو از نظر علائم بسیار شبیه به هم هستند اما کاملا به یکدیگر تفاوت دارند.
زگیل تناسلی توسط ویروس HPV ایجاد میشود که میتواند از طریق رابطه جنسی نیز منتقل شود، زگیلهای مولوسکوم کونتاژیوزوم توسط یک ویروس مرتبط با آبله ایجاد میشوند. در حالی که زگیلها اغلب در ناحیه تناسلی، (زگیل دست)و زگیل کف پا ظاهر میشوند، ضایعات مولوسکوم میتوانند در هر نقطه از بدن ایجاد شوند.
در حالی که ویروس اچ پی وی HPV با انواع مختلفی از سرطان، یعنی سرطان دهانه رحم مرتبط است، ویروس MCV که باعث ایجاد مولوسکوم سرایتیوزوم می شود، چنین ارتباطی ندارد. این بدان معنی است که بر خلاف مولوسکوم کونتاژیوزوم، درمان زگیل تناسلی می تواند شامل شیمی درمانی باشد. تفاوت اصلی دیگر در زمان ناپدید شدن شیوع است: هنگامی که ضایعات و پاپول های مولوسکوم سرایتی ناپدید می شوند، ویروس از بدن خارج شده است، اما ویروس HPV حتی پس از ناپدید شدن زگیل ها نیز وجود دارد.
همچنین بخوانید: تفاوت زگیل تناسلی مردان / زگیل تناسلی زنان چیست؟
انجام درمان های پزشکی و جراحی لزوما جزو گزینه های انتخابی بیماران نیستند زیرا این ویروس معمولا خود به خود از بین می رود ولی عود می کند.
برای کودکان، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا افرادی که علائمی دارند که باعث درد و ناراحتی می شود، درمان می تواند شامل موارد زیر باشد:
پزشک میتواند از درمانهای مختلفی برای حذف علائم قابل مشاهده این بیماری از روی پوست شما استفاده کند، با انجماد مولوسکوم ها (کرایوتراپی)، خراش دادن پاپول (کورتاژ) یا استفاده از لیزر برای برداشتن آن (لیزر درمانی). سعی نکنید خودتان مولوسکوم ها را بکنید یا خراش دهید. زیرا پزشک می تواند بیماری را از ریشه درمان کند.
دارو برای درمان عفونت های کودکان مانند سایمتیدین (خوراکی) رایج است.
استفاده از کرم ها یا پمادهای موضعی: کرم ها و پمادهای موضعی زمان بهبودی شما را تسریع کرده و علائم را کاهش می دهند. داروهای موضعی می تواند شامل پودوفیلوم، هیدروکسید پتاسیم، اسید سالیسیلیک، بنزوئیل پراکسید و ترتینوئین باشد.
اکثر بیماران زمان مراجعه به پزشک اغلب دلهره دارند و پرسیدن سوالات مهم را فراموش می کنند. در ادامه ما این موارد را برای شما لیست کردیم:
برجستگی ها و پوست اطراف آنها ممکن است ملتهب شود. یک فرضیه پزشکی بیان میکند که این عکس العمل پاسخ سیستم ایمنی بدن به عفونت میباشد. در صورت خراشیدگی، این برجستگی ها می توانند عفونی شده و با جای زخم بهبود پیدا کنند.
آنها مضر نیستند، اما اگر روی صورت یا سایر نواحی قابل مشاهده ظاهر شوند، ممکن است برخی از نگرانی های گذرا برای فرد ایجاد کنند.
2 دیدگاه
ممنونم از مطلب خوبتون
ممنونم از مطلب خوب سایتتون