عکس انواع کیست مویی در پوست

انواع کیست مویی با عکس + علائم مو برگشتی و پیشگیری

انواع مختلفی از بیماری کیست مویی وجود دارد که ممکن است هر کدام آنها از قسمت های متفاوتی در بدن ایجاد شوند. بنابراین هر کدام از انواع کیست مویی دارای علائم خود می باشند. به طور کلی می توان گفت که کیست مویی یا سینوس پیلونیدال یک سوراخ کوچک یا “تونل” در پوست است. معمولاً در قسمتی از پایین کمر که دو باسن از هم جدا شده به وجود می آیند. انواع کیست مویی حدود 26 نفر از هر 100000 نفر را تحت تاثیر قرار می دهد که به مقدار سه برابر بیشتر از زنان در مردان پدیدار می شود.

در این مقاله از کلینیک اچ پی وی تصمیم داریم درباره علائم انواع این بیماری، قسمتهایی از بدن که این توده ایجاد می شود و روشهای پیشگیری آن صحبت کنیم.

همچنین بخوانید: کیست مویی چیست؟ بررسی علت و روشهای تشخیص

انواع کیست مویی کدامند؟

بسیاری از بیماران در تلاش برای دانستن این موضوع هستند که آیا کیست پیلونیدال می تواند بدون مداخله پزشکی از بین برود؟ در حالی که کیست های کوچک ممکن است گاهی خود به خود از بین بروند، احتمال ناپدید شدن کیست ها بدون روشهای پزشکی نادر است و بیشتر کیست ها برای بهبودی مناسب نیاز به درمان کیست مویی دارند.

کیست مویی یک مشکل بسیار شایع است که نباید از آن غافل شد. به محض مشاهده علائم سینوس پیلونیدال باید به دنبال روشهای پزشکی باشید.

همچنین بخوانید: درمان کیست مویی با لیزر چگونه است؟

کیست مویی کمر

کیست مویی کمر یا پیلونیدال کیست، یک توده پر شده از بافت مویی و چربی است که در ناحیه کمر و دقیقاً در زیر پوست قرار دارد. این کیست‌ها معمولاً بی خطر هستند ولی در صورت عدم درمان بزرگ تر میشوند. با این حال، در صورت بزرگ شدن یا عفونت، ممکن است علائم نامطلوبی از جمله درد، التهاب، قرمزی و تورم را به دنبال داشته باشد. در چنین مواردی، نیاز به درمان پزشکی به شکل عمل جراحی کیست مویی یا لیزر وجود دارد.

موی برگشتی در سر

موی برگشتی داخل سر، یک شرایط پزشکی است که به عنوان تورم و برگشتن فولیکول مویی در اطراف محیط سر ایجاد می‌شود. این شرایط معمولاً باعث درد و خارش شدید در ناحیه سر می‌شوند. علل این عارضه می‌تواند شامل تغییرات، آسیب‌های جسمی، استفاده از محصولات شیمیایی ناسالم برای مو و یا عدم رعایت بهداشت سر باشد. درمان این شرایط شامل استفاده از ضد عفونی‌ها، آنتی‌بیو‌ها، شامپوهای ضد قارچ و روش‌های خانگی استفاده از روغن‌های طبیعی و چای سبز است. بهترین راه برای مراقبت از این شرایط، حفظ سلامت سر و استفاده از محصولات شامپو و محصولات مراقبت از موی سالم است.

همچنین بخوانید: عمل سرپایی کیست مویی

کیست مویی واژن

موهای رشد کرده در ناحیه شرمگاهی واژن گاهی اوقات می تواند منجر به ایجاد کیست شود. که به شکل کیسه های مایع زیر پوست پدیدار می شوند. برخی از خانم ها ممکن است متوجه یک توده شوند که احتمالاً یک مو در زیر آن قابل مشاهده است. همچنین ممکن است این توده خارش هم داشته باشد. کیست ها اغلب بدون درمان از بین می روند، اما برخی نیاز به آنتی بیوتیک یا تخلیه دارند.

موی برگشتی در صورت

یک توده موی برگشتی در صورت تار مویی است که پس از اصلاح با موچین یا اپیلاسیون به داخل پوست برگشته و وارونه رشد می کنند. آنها ممکن است دردناک بوده یا خارش دار باشند و معمولا در اطراف صورت، پاها، زیر بغل و ناحیه شرمگاهی ظاهر می شوند. با وارد کردن یک سوزن استریل در زیر هر حلقه مو و بلند کردن آرام نوک مو به داخل پوست، موهای رشد کرده قابل مشاهده را می توانید آزاد کنید.

موهای زائد فرورفته به داخل صورت نیز می‌توانند خارش، ناراحت کننده و ناخوشایند باشند. اما در بیشتر موارد این مشکل خود به خود بدون درمان بهبود می یابد.

همچنین بخوانید: بعد از عمل کیست مویی چی بخوریم؟ “خوراکی های مفید و مضر”

کیست مویی زیر بغل

ایجاد کیست مویی در زیر بغل به موهایی گفته می شود که به جای رشد کردن طبیعی به خارج از بدن، دوباره به داخل پوست حلقه می شوند. بسیاری از تکنیک های رفع موهای زائد می تواند فقط قسمتی از مو در زیر بغل را از بین ببرد و ریشه آن همچنان داخل پوست باقی می ماند. 

کسانی که دارای موهای درشت یا مجعد هستند، بیشتر از موهای صاف و نازک مستعد رشد به داخل پوست زیر بغل هستند. موهای رشد کرده در هر جایی که اصلاح می کنید، موچین یا موم می زنید، از جمله زیر بغل شما ظاهر می شود.

علائم انواع کیست مویی و موی برگشتی

دلیل تشکیل انواع کیست مویی در قسمت های مختلف بدن ناشناخته است. اصطکاک و فشار ممکن است موها را به داخل پوست برگرداند. بدن با موها به عنوان یک ماده خارجی برخورد کرده و در اطراف آن کیست ایجاد می کند. اصطکاک می تواند در اثر لباس های تنگ، دوچرخه سواری یا نشستن طولانی مدت ایجاد شود. این کیست ها بیشتر در افرادی که سابقه خانوادگی آن ها را دارند ایجاد می شود. افرادی که موهای زیادی در ناحیه باسن دارند، یا اضافه وزن داشته ، خطر بیشتری برای ابتلا به این کیست ها دارند. افرادی که افراد بهداشت نامناسبی دارند، زیاد عرق می کنند یا زیاد می نشینند نیز بیشتر در معرض ابتلا به آن هستند.

کیست های پیلونیدال اغلب بی ضرر هستند اما می توانند عفونی و دردناک شوند. علائم انواع کیست مویی عفونت درد، حساسیت، گرمی، قرمزی و تورم است. چرک یا ترشحات لزج نیز ممکن است به مقدار کم یا زیاد از توده خارج شود.

روشهای پیشگیری از انواع کیست مویی

در صورت مراجعه به دکتر کیست مویی که یک متخصص پوست یا دکتر عمومی بوده، از او درباره دستورالعمل های پیشگیری از کیست مویی سوال کنید. چند نمونه راه حل ساده شامل موارد زیر هستند:

  • بهداشت را رعایت کرده و همیشه بدن خود به خصوص ناحیه هایی که رشد زیادی از مو دارند را تمیز نگه دارید.
  • محل مورد نظر را با صابون گلیسیرین تمیز کرده و بلافاصله خشک کنید. استفاده سریع از دستمال شستشو، اصلاح یا استفاده از کرم های موبر به عاری از مو بودن ناحیه کمک می کند. از روغن ها یا محصولات گیاهی استفاده نکنید.
  • اگر توده مویی شما در حال بهبودی نیست، اگر خونریزی می کند یا اگر تب دارید، حتما حضوری به پزشک مراجعه کنید.
  • اگر اضافه وزن دارید وزن کم کنید

علائم را نادیده نگیرید اگر علائم شما بهتر نشد، اگر با خود درمانی بدتر شد، یا اگر علائم جدیدی دارید، با دکتر یا یک مرکز پزشکی تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 دیدگاه دربارهٔ «انواع کیست مویی با عکس + علائم مو برگشتی و پیشگیری»

  1. سلام من این 5 ماهه عمل باز کردم و متاسفانه هنوز جای عملم کمی ازش مونده و بسته نمیشه و عفونت ازش میاد میرم پیش دکترم میگن طبیعی هست و با فشار اونو باز میکنه و برام گاز استریل میزاره علت بسته نشدن زخم چی هست ممنون میشم راهنمایم کنی با تشکر از کلینک خوبتون ♥️