درمان کیست مویی با دارو؛ پماد + قرص (آنتی بیوتیک)

درمان کیست مویی با دارو

قرص برای کیست مویی وجود دارد یا آیا درمان دارویی کیست مویی ممکن است؟ کیست یا سینوس مویی یکی از شایع ترین بیماری های عفونی نشیمنگاه است که در بالا شکاف باسن تشکیل می شود. این کیست در ابتدا به صورت یک توده زیر پوست رشد می کند و زمانی که عفونت از آن خارج می شود، افراد معمولا متوجه بیماری خود می شوند. از این شروع به گشتن دنبال راه های درمان آن بدون عمل جراحی می کنند. همچنین درمان دارویی کیست مویی یکی از گزینه هایی می باشد که بیماران تمایل به انجام آن دارند.

اما لازم به ذکر است که درمان های دارویی چه در مرحله ابتدایی و چه در مرحله پیشرفته قادر به درمان این عارضه نیستند و برای درمان تنها روش های تهاجمی اثربخشی قطعی دارند. 

اگر تصمیم به درمان کیست مویی بدون عمل جراحی دارید، درمان با لیزر بهترین گزینه بوده که بدون هیچگونه درد و خونریزی انجام می شود.

همچنین بخوانید: کیست مویی چیست؟

عکس پماد برای کیست مویی

داروهای گیاهی برای درمان کیست مویی

برخی از روش ها با استفاده از دارو های گیاهی می توانند به صورت احتمالی از رشد و پیشرفت عفونت کیست مویی پیشگیری کنند. اما لازم به ذکر است که پیش از اقدام به استفاده از دارو های گیاهی حتما باید با یک متخصص مشورت کنید تا دچار عوارض یا حساسیت نشوید. متاسفانه امروزه برخی از داروهای دست ساز در بازار یا بین خانواده ها رایج است.

درمان دارویی کیست مویی با تزریق فنل

یکی از روش های نسبتا قدیمی برای درمان کیست مویی تزریق فنل است. این دارو ممکن است در بهبود آبسه های مقعدی از نوع حاد یا مزمن نیز کمک کننده باشد. فنل حاوی یک ترکیب ضدعفونی کننده بوده که به کیست برای جلوگیری از رشد عفونت تزریق می شود. در اکثر موارد پس از مدتی عفونت کیست مجددا شروع به پیشرفت می کند.

در نتیجه فرد باید مجددا برای تزریق فنل اقدام کند. لازم به ذکر است که همزمان از تزریق فنل از ژل پارافین به منظور جلوگیری از آسیب پوستی استفاده می شود. این روش معمولا همراه با برداشتن سینوس به منظور تاثیر بیشتر استفاده می شود.

یکی از دلایل مهمی که بیماران این روش را انتخاب نکرده و پزشکان هم مناسب نمی دانند، احتمال بالا عود کیست مویی است. به علاوه معمولا تزریق فنل همراه با التهاب است که این امر باعث شده تا بیمار به مدت یک شب در بیمارستان بستری، و تحت نظر باشد.

همچنین بخوانید: بهترین دکتر کیست مویی

عکس قرص آنتی بیوتیک برای درمان کیست مویی

چسب فیبرین برای کیست مویی

چسب فیبرین از روش هایی است که همراه با درد کمتر بوده و در نتیجه کم خطر تر است. لازم به ذکر است که این روش نسبت به جراحی سنتی یا فلپ عوارض کمتری دارد.

تزریق چسب فیبرین به سینوس پیلونیدال تحت بیهوشی انجام شده و فرد می تواند چند روز پس از تزریق به کار های خود ادامه دهد.

اما باید این موضوع را هم بدانید که با تزریق چسب فیبرین هم تا حدودی احتمال عود وجود داشته و تنها روش درمان قطعی لیزر کیست مویی است.

مصرف انواع آنتی بیوتیک برای کیست مویی

مصرف قرص و دارو های حاوی آنتی بیوتیک می تواند از میزان عفونت و التهاب کیست بکاهد ولی باعث درمان آن نمی شود. همچنین مصرف آنتی بیوتیک پیش از جراحی یا درمان با لیزر به عمل راحت تر کمک می کند و باعث عود نمی شود.


Broad-spectrum antibiotics are recommended for pilonidal sinus in cases where the condition is painless and there is no sign of inflammation. Antibiotics are effective against bacteria and thus help to reduce the discomfort that pilonidal sinus causes. Also, antibiotics hasten the healing process.
آنتی بیوتیک های وسیع الطیف برای سینوس پیلونیدال در مواردی که این بیماری بدون درد است و هیچ نشانه ای از التهاب وجود ندارد توصیه می شود. آنتی بیوتیک ها در برابر باکتری ها موثر هستند و بنابراین به کاهش ناراحتی ناشی از سینوس پیلونیدال کمک می کنند. همچنین آنتی بیوتیک ها روند بهبودی را تسریع می کنند.

پزشکان معمولا آنتی بیوتیک ها را برای خشک کردن مواد عفونی موجود در کیست تجویز می کنند. آنتی بیوتیک ها به شما تسکین قابل توجهی از عفونت و مشکلات مرتبط با کیست پیلونیدال می دهند.

اگر کیست مویی با روش های دارویی درمان نشد، چکار کنیم؟

از آنجا که در اکثر موارد روش های دارویی موثر نمی باشند، پس لازم است آگاهی داشته باشید که در صورت عدم درمان چه کنید! در این مواقع فرد بدون در پیش گرفتن روش های خودسرانه دیگر، باید به یک متخصص کیست مویی و بیماری های نشیمنگاهی مراجعه کرده تا او بهترین روش درمان را نسبت به وضعیت بیمار و عوامل مختلف دیگر، معرفی کند. همچنین یکی دیگر از گزینه های انتخابی شما برای مراجعه جراح عمومی می باشد.

2 دیدگاه

  1. قدیری گفت:

    سلام من چند وقته کمپرس سرد میذارم دردش میفته ولی بهتر نمیشه چکار کنم

  2. mohamad گفت:

    تنها راهش جراحیهست ولی به شرط اینکه یک نفر باشه جرئت تعویض پانسمان داشته باشه
    هر روز باید پانسمان باز بشه و با لیف تمیز و شامپو بچه شسته بشه و بعد از شستشو با شیلنگ یک دقیقه اب گرفته بشه داخلش بعد سرم نمکی بریزید بعد از حمام بیرون بیایید دراز بکشید با یه گاز استریل خشک بشه بعد سشوار گرفته بشه بعد با عسل پر بشه بعد گوشه گاز استریل رو فرو کنید داخل و یک گاز دیگر رو هم بزارید روش و چسب پهن بزنید بزرگترین جراحت ها با این روش بدون عفونت در کمترین زمان بسته میشه اگه کسی هم خواست زودتر خوب بشه یا عفونت داشت خیلی کم نمک به عسل اضافه کند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
تماس واتساپ اینستاگرام